čtvrtek 24. května 2018

Epizoda #9 - PYRAMIDA



Konečně podivné, konečně podivné! Všemohoucí bože, konečně podivné!

Vítejte v Night Vale.



Šerifova tajná policie žádá o pomoc veřejnosti ve věci chycení nebezpečného uprchlíka na útěku na celém prostranství Night Vale. Tvrdí, že je ozbrojený a měli byste k němu přistupovat s nejvyšší opatrností.
Pro bezpečí všech nechávají jméno a popis uprchlíka tajemstvím, ale naznačují, že byste se měli vyhýbat všem cizincům a nikomu nevěřit... ani svým přátelům a milovaným, protože tak jako tak, jak dobře ty lidi znáte? Jste si vědomi toho, kde se každičkou sekundu každého dne nacházejí? Kdo z nás nemá tajemství?
Uprchlíka chtějí živého či mrtvého a bdělá spravedlnost je, jako vždy, velkým plusem.

Naše dnešní hlavní zprávy:
Uprostřed pamětní meditační zóny Beatrix Lowmanové se objevila velká pyramida a zničila tím přes polovinu nejmodernějšího meditačního zařízení a výbavy.  Na posouzení možných příčin náhlého zjevení pyramidy byli kontaktováni experti
Nicméně se ukázalo, že žádní experti na náhlé zjevení pyramid neexistují a jiní experti tohoto městečka jen pokrčili rameny, což následovaly zpanikařené domněnky a nakonec řev a sténání, což vše dopadlo na nemilosrdné uši městské rady bez jakéhokoliv účinku.
Pyramida byla popsána takto: „něco jako trojúhelník, jenom trojrozměrný“. Prozatím se nepohnula, i přes pokračované omračování šerifovou tajnou policií.
Mnozí si myslí, že je to reklamní trik naší místní cereální společnosti, Flaky-Os, která příští měsíc vydává svou novou sérii cereálií před spaním...
Jen pro jistotu se před továrnou na cereálie utvořil rozzuřený dav.

Telly.
Pamatujete si na toho lstivého holiče se zvadlou duší, který jen před pár týdny ostříhal perfektní, nádherné vlasy perfektního vědce Carlose na tak krátko - tak moc, moc krátko - a tím naše městečko zbavil našeho jediného zbývajícího potěšení?
Tedy, Telly byl nedávno viděn, jak bloudí po Sand Wastes, vyje na měsíc a u toho drží Carlosovy ostříhané vlasy, jako kdyby prosil Boha o zvrácení zločinu, který spáchal. Hlášení tvrdí, že je jeho kůže  žhavá, jeho oči kalné a že ho viděli, jak se snaží ostříhat kaktus, zatímco šeptal a vrkal do toho, o čem si myslel že je jeho ucho.
Posluchači, nejsem ten, kdo by stál stranou a tvrdil, že si ten muž zaslouží trest, který k němu přijde, ale taky mi ho vzhledem k jeho zločinu není líto.
Každopádně, pokud váš kaktus potřebuje nový účes, zkuste Tellyho, bloudícího po Sand Wastes.

Dámy a pánové, musím říct že nejsem milovník koček. Ale Khoshekh, zatoulaný kocour, který se zabydlil tady v naší rádiové stanici, mi vážně přirostl k srdci. Objevil jsem Khoshekha před pár týdny vznášejícího se v pevném bodě na pánských záchodech - a tam od té doby zůstal.
Muži naší stanice se samozřejmě starají o to, aby nechávali kohoutek umyvadla lehce pootevřený, aby měl vodu, a dokonce se střídáme v kupování vědeckého dietního nízkokalorického kočičího krmiva. Ukázalo se, že se nám náš malý Khoshekh baculatí, protože v jeho nehybném, vznášejícím se stavu vlastně nemůže cvičit.
Ah, a díky našemu novému učni Bradovi jsme vyřešili problém s kočičím záchůdkem. Brad je výborný v tesařství a černé magii, takže nám splácal dohromady pěkný záchod, na který náš vznášející se kočičí přítel dosáhne. Je prostě rozkošný, ten kocour! Jako celoživotní milovník psů jsem vážně obrátil list. Khoshekh je báječný!
Vím, že několik dalších lidí na téhle stanici to cítí stejně. Potom, co potkala Khoshekha, se Mikaela, pracující u odbytu, rozhodla dát svého tříletého Weimaranera ke spánku, a poté si adoptovala šest mourovaných koťátek. Až tak moc obrátila! Určitě natoč nějaká roztomilá videa, Mikaelo.
A pro ty další z vás, které by lákala nová kočka, SPCA (americká společnost na ochranu zvířat) Night Vale silně doporučuje, abyste měli své kočky kastrované, přinesly je na očkování, a až bude mít vaše kočka 18 měsíců, začali používal tu malou bestii ke sklízení lidský orgánů „jen pro případ“.
SPCA má několik letáčků o prevenci srdečních červů a používání zvířat k růstu menších náhradních orgánů. Pro svou vlastní kopii letáčku jednoduše jděte na internet nebo si vymyslete vlastní poučná fakta.


Více k dříve zmíněné pyramidě:
Říká se, že pyramida promluvila. V nízkých vlnových frekvencích vysílá opakovanou zprávu. Zpráva  je následující:
“Do některých z vás položím otázky. Do jiných položím odpovědi. Tyto otázky a odpovědi k sobě nebudou vždy pasovat. Otázky, které poskytnu, nemusí mít odpovědi, a odpovědi, které poskytnu, nemusí mít otázky. Budu studovat účinky těchto otázek a těchto odpovědí. Někteří z vás zraní druhé, a jiní budou léčit. Vykličte v sobě semínka a nechte je rozkvést.”
Oddělení marketinku Flaky-Os si zaslouží poklonu za jeden z nejlepších virálních marketingů v Night Vale od dob, kdy Stanova zastavárna vypustila zhoubný kmen Eboly v devadesátém osmém. A, jako komunikátor obchodem, tleskám jejich důmyslnosti.
Šerifova tajná policie odpověděla střelami země-země, které, jak tvrdí, “umlčí temné srdce zvířete”. Zatím nezpůsobily na velkém, lesklém povrchu pyramidy ani škrábanec.

Domácí kutilové, spravovací dračice, dámy a pánové, kteří si rádi ušpiníte ruce, pojďme se bavit o opravách v domácnosti.
Některé práce jsou pro amatéry v pohodě, jiné by měly být ponechány profesionálům.
Zatékající dřezy, lepivá okna, menší vymítání a krvácející dveře - všechny z těchto věcí jsou takové ty „rychle spravitelné“, které by vám umožnila vyřešit souprava nářadí a krátké hledání na internetu.
Na druhou stranu, konstrukční škody, velké předělávky, prosakující temnota, velké vymítání, střešní vředy a péče o trávník, je ten typ práce, o který by se neměl pokoušet nikdo, kdo nemá roky zkušeností a platnou licenci ke kladivu od městské rady.
Najít správného profesionála pro tu práci je jednoduché. Prostě se podívejte do žlutých stránek, nebo zamiřte k chatám squatterů na rohu Sand Wastes a poptejte se bezdomovců.

A nyní, veřejné oznámení od lékařské komunity Night Vale.
Tady v poušti máme hodně slunce, a doktoři apelují na obyvatele Night Vale, aby chodili na pravidelné prohlídky kůže. Možná si myslíte, že piha nebo skvrna jsou neškodné, ale nikdy nevíte, jestli nepřerostou v něco mnohem horšího.
Chirurgové ve všeobecné nemocnici Night Vale si všimli malého nárůstu dermatologických nádorů souvisejících s osvětlením sluncem. Doktoři tyto nádory popisují jako 15-ti palcové točité rohy.
Tyto rohy většinou vyčnívají z dolní části zad nebo kolen. Pokud si jich včas nevšimnete, může na nich vzniknout jasný lesk, malá kožená sedla, nebo zářivě červené rty na samém vrcholku.
Takže, kontrolujte svoji kúži v zrcadle alespoň jednou týdně. Dermatologové doporučují tyto tři kroky.
  1. Pečlivě hledejte 15-ti palcové rohy vyčnívající z vašeho těla. Nic nepřehlédněte.
  2. Pokud nějaké podezřelé nádory naleznete, nakreslete na ně křídou pentagon.
  3. Jemně odstraňte postiženou oblast pokožky sterilizovanou žiletkou, nebo podobně čistou čepelí na ruční práce.
Pokud nejste jedni z 53% naší komunity, kteří se narodili bez nervů cítících bolest, měli byste nejdřív konzultovat svého elektrolytika pro radu, jak se otužit proti těžce snesitelné bolesti z existence.

Oddělení pro Bezpečnost veřejnosti ohlásilo, že všechny cedule v Night Vale budou nahrazeny dopravními policisty se semaforovými vlajkami. Řidiči budou povinni se naučit tuto fyzicky expresivní námořní abecedu.

Toto rozhodnutí není bez sporů, vzhledem k tomu, že současné cedule jsou celé v Braillově písmu. Jeden kritik, Paul Birmingham, řekl, že odstranění těchto cedulí bude znamenat vyfouknutí Země.

Jako člen Společnosti pro vzduchem nafouklou Zemi, Paul věří, že Země je prekérně nafouknutá koule, která by mohla každou chvíli prasknout nebo se prohloubit.

„Musíme přestat v našich školách učit tuto náboženskou propagandu a začít učit opravdovou vědu,“ zařval Paul z jeho přístřešku za knihovnou.

Musím uznat, posluchači, něco na tom bude.

A nyní slovo od našich sponzorů.

Tento pořad vám přineslo Audible.com, váš online zdroj nahrávek knih.
Na Audible.com jsou tisíce skvělých titulů, které si můžete stáhnout do počítače, nebo do přenosných zařízeních a poslouchat na cestách.
Používám Audible, abych dohnal bestsellery, jako je „Černobílý svět“ a „VangoPoznámky pro technickou komunikaci 11/e.“ Právě teď jsem na jejich stránce a vyhledávám „Park pro psy“, protože jsem přemýšlel o té úžasné nové součásti našeho města a jak tam nikdy, nikdy nevezmu svého psa.
Podívejme se co najde Audible.
Huh. Je to červeně a černě blikající obrazovka, na které je velkými písmeny napsáno „IDEOZLOČIN“
A pod tím, malá animace dvou kopajících dělníků: „Ve výstavbě.“
Jak roztomilé!
Takže, mrkněte se na Audible.com. Noví členové Audible dostanou jednu audioknihu zdarma jednoduše tak, že na své monitory rozmazají krev z mimina a u toho si budou broukat španělský překlad „Bitevní hymny republiky.“
Audible.com: „Nemůžete spálit to, čeho se nemůžete ani dotknout.“

Nejnovější informace k situaci ohledně pyramidy. Správní rada společnosti Flaky-Os důrazně odmítá - někteří z nich pod pohrůžkou střelnou zbraní - jakoukoliv spojitost s Pyramidou, která tvrdohlavě pokračuje v existenci v našem městečku.
Jsou ale záludní! Doufám že ten nový druh cereálií za ten humbuk bude stát. Samotná Pyramida mezitím pozměnila své vysílání, a posílá nám druhou zprávu, která je následující:
„Na všem co děláte záleží, kromě vašeho bytí. Smrt bude poslední činnost kterou vykonáte. Nežiji, ale existuji. Jaký je můj smysl? Neřeknu vám to. Jednoho dne objevíte smysl svého života a poté to nikomu neřeknete. A potom umřete.“
Teda, moc té záležitosti s masovou propagandou nerozumím, takže nemohu vidět všechny ty kódy a skryté webové stránky, o kterých jsem si jist, že jsou schované v té zprávě. Nechám to všem těm zaníceným amatérům tam mezi posluchači.
Šerifova tajná policie se teď pokouší obvinit Pyramidu z kladení odporu při zatýkání, na základě toho, že nemohli přijít na to, jak ji zatknout. Více k tomuto příběhu, jak se bude vyvíjet.

Mezitím, přejděme k počasí.




No, posluchači, vypadá to, že Pyramida zmizela - tak tajemně a náhle, jak se objevila. Obávám se, že moc pozdě pro správní radu společnosti Flaky-Os, které všechny odvedli do opuštěné důlní šachty za městem, aby o nich rozhodla městská rada.
Šerifova tajná policie vyhlašuje vítězství nad jejich patovou situací s Pyramidou… protože, jak tvrdí, je na čase aby něco vyhráli.
Mezitím za sebou Pyramida nechala mnohem menší Pyramidu, pouhou památku na její tyčící se záhadnou bytost. Tato malinkatá Pyramida vysílá poslední zprávu - rozloučení od geometrického tvaru, do kterého jsme se všichni zamilovali.  
Ukončeme tedy dnešní pořad těmito slovy:
„Někde je mapa. A na té mapě je Země. A na té Zemi je připevněna šipka, na které je tvé jméno a tvoje délka života. Někteří z vás umřou ve stoje, jiní vsedě. Velká spousta z vás umře v autech. Já neumřu nikdy. Je pro mě těžké porozumět myšlence, kterou se vám pokouším sdělit. Nemůžu vám ukázat toto vidění, ale můžete si ho představit. Nabídněte se a někomu o tom povězte, prosím.“
Tak jste to slyšeli, lidi. Povězte to lidem. Povězte lidem o novém druhu cereálií na noc Flaky-Os. Udělejte to na památku jejich správní rady.
Zůstaňte naladění pro hodinu mrtvého ticha s občasným prskáním a praskáním.
Když už mluvíme o noci, pevně doufám, že bude skvělá, Night Vale.
Dobrou noc.
Dnešní přísloví: „Nice bolo tie“ je ten nejlepší kompliment, jaký můžete dostat.

5 komentářů:

  1. To je fakt super! Prosím pokračuj ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Pokračujet prosím, prosím 😭😭😭😭

    OdpovědětVymazat
  3. Waw tak to som moc , moc šťastná Ďakujem, Ďakuejm ��������������������������

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy bude nejenom jedna nová epizoda, ale dokonce dvě! :3

      Vymazat